x Keresés
  • Magyar
  • English
  • Slovenščina

Csatlakozz környezetünk megóvásához!

Egy, a napokban benyújtott törvénytervezet értelmében a magyar kormány 2021. január elsejével betiltaná a vékony nejlonzacskók forgalmazását és használatát. A javaslat teljes mértékben megfelel az Európai Unió irányelveinek és ezzel eltűnhetnek a boltokból azok a nejlonzacskók, amikbe jellemzően zöldséget, gyümölcsöt szokás tenni.

Most pedig rajtunk a sor, hogy mi is tegyünk a műanyagszennyezés csökkentése érdekében.

Készítsünk közösen többször használatos zöldség-gyümölcs és pékáru tároló tasakokat, amelyeket díjmentesen biztosítunk majd a térség lakossága számára. A boltokban jelenleg is kaphatóak ilyen jellegű tárolók, de ezek most az összefogásunknak köszönhetően ingyenesen is rendelkezésre állhatnának bárki számára.

Várjuk az elkészítéséhez szükséges anyagok felajánlását, amelyekből a környezetbarát zacskók elkészíthetőek. Ezekhez elsősorban régi függöny anyagok, textil, vászon, pamut anyagok megfelelőek. Illetve önkéntesek jelentkezését is várjuk, akik a felajánlott anyagok varrásában közreműködnének, hogy minél több ember számára készülhessen ilyen tasak.

Olyan együttműködés jöhet létre megfelelő számú felajánlás esetén, amely nemzetközi szinten is egyedülálló, és aminek köszönhetően közösen járulunk hozzá környezetünk védelméhez.

Alkossunk közösen ingyenesen hozzáférhető tároló tasakokat a térség lakossága számára!

Jelentkezéseket és felajánlásokat a Muraba ETT Facebook oldalán üzenetben vagy az info@muraba.hu e-mail címen várjuk!

Muraba: Térséget fejlesztünk és közösséget építünk!