x Keresés
  • Magyar
  • English
  • Slovenščina
Konferencia 2018. JÚNIUS 18. – A határtérség fejlesztési lehetőségei

Konferencia 2018. JÚNIUS 18. – A határtérség fejlesztési lehetőségei

2015. április 21-22-én a két nagykövet védnökségével magyar és szlovén polgármesterek, üzletemberek, regionális fejlesztési szakemberek és az egyetemi szféra képviselői találkoztak Szentgotthárdon, hogy az együttműködésben rejlő lehetőségeket feltárják, megosszák egymással fejlesztési elképzeléseiket és partnereket találjanak konkrét projektjavaslataikhoz. A résztvevő felek ekkor írták alá a Szentgotthárdi nyilatkozatot, amellyel megalapítottak egy éves rendszerességgel megrendezendő eseményt, ahol a szomszédos nemzetek szereplői közötti együttműködés erősíthető és bővíthető.

A két érintett nagykövetség, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata 2018. június 18-án rendezi meg a negyedik szentgotthárdi fórumot az önkormányzat épületegyüttesében található refektóriumban, melyre ezúton szeretnénk meghívni.

Az idei szeminárium központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig. A délutáni paneleket ezúttal a konkrét határtérség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek szenteljük.

A 4. Szlovén-Magyar Fórum tervezett programja ide kattintva érhető el. 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Szeretettel várjuk!