x Keresés
  • Magyar
  • English
  • Slovenščina

Megalakult a Rábavidéki Tájegységi Értéktár

6 település összefogása mentén a csütörtöki nap folyamán létrejött az a tájegységi értéktár, amely minden rábavidéki községi önkormányzatot magában foglal. Egy Értéktár annál erősebb és kulturálisan, illetve idegenforgalmilag annál ismertebb, minél több egyformán magas színvonalú helyi érték jelenik meg benne. Tekintettel arra, hogy a térséget aprófalvas települések jellemzik, amelyek mind rendelkeznek minőségi, különleges helyi értékkel, ezért célszerű ezeknek az értékeknek a közös gondozása, hogy a térséget egy igazi egységként mutathassák be.

Az Országos Szlovén Önkormányzat és a Muraba Európai Területi Társulás közös kezdeményezéseként döntöttek úgy az érintett települések vezetői, hogy belevágnak a térség értékeinek közös felkutatásába, azok ápolásába. Ennek megvalósítása érdekében egyhangúlag fogadták el az Értéktár Bizottság tagjait: Holecz Károly elnök, valamint Bajzek Gyöngyi, Kovács László, Bedics Sándor és dr. Sütő Ferenc bizottsági tagok személyében.

Az eseményre az Országos Szlovén Önkormányzat épületében került sor, melyen részt vett Kissné Köles Erika, szlovén országgyűlési szószóló is.

Az alakuló ülésen sor került az Értéktár kialakulóban lévő honlapjának bemutatására, illetve szó esett az újonnan megjelent Hungarikum pályázaton való indulás lehetőségéről is.

Rábavidéki Tájegységi Értéktár (Alapító)Tagok:

Alsószölnök Község Önkormányzata

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat

Felsőszölnök Község Önkormányzata

Kétvölgy Községi Önkormányzat

Orfalu Községi Önkormányzat

Szakonyfalu Község Önkormányzata

Muraba: Térséget fejlesztünk és közösséget építünk!

#muraba

Fotó: Vas Népe (Szendi Péter)