x Keresés
  • Magyar
  • English
  • Slovenščina

Párbeszéd a térség fejlesztéséről

A MURABA ETT szervezésében egy tartalmas délelőttöt tölthettek el a meghívott szervezetek képviselői a Hotel Lipa konferencia termében Szentgotthárdon. A program célja egy olyan párbeszéd kezdeményezése volt, melynek során feltárhatóak a város, illetve a térség erősségei mellett azok a fejlesztési igények, amelyek hatékonyan segítenék az itt élők mindennapjait.

Papp Bálint, a MURABA ETT igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, prioritást élvez a szervezet működésében a fiataloknak és a „régebb óta fiataloknak” szóló programok életre hívása.

Nagy László, szentgotthárdi mentőtiszt olyan témákkal készült, amelyek az időseket hatványozottan érinthetik, praktikus tanácsokkal szolgált arról, hogy mi a teendő akkor, ha egészségügyi problémánk van, mire érdemes figyelni, amikor segítséget hívunk. Beszélt aktualitásokról, így az orvosi ügyelet átszervezéséről és a gondosóra programról is, amelyhez kapcsolódóan élénk eszmecsere bontakozott ki a résztvevők között.

Könnyedebb, a mindennapjainkat átszövő kérdéskört feszegetett Kóbor Szonja, a Szent Gotthárd Gimnázium 12. évfolyamos tanulójának prezentációja. Az internet és a közösségi média használatának érdekességeibe nyertek bepillantást a jelenlévők. Példákkal, konkrét oldalak bemutatásával hívta fel a figyelmet az előadó arra, hogy az interneten számos információhoz, hírhez juthatunk ma már szinte pillanatokon belül.

Egy pódiumbeszélgetés keretében a meghívott vendégek megismerkedhettek a MURABA ETT működésével, tevékenységi körével, illetve azokkal a projektekkel, amelyek a közeljövőben valósulnak meg. A közönség soraiból projektötletek is felvetődtek, Papp Bálint ezeket megköszönve rámutatott, hogy a program végén kitölthető kérdőívben további véleményeket és elképzeléseket is megfogalmazhatnak a jelenlévők.